background

Bio


Diane (Enschede,1985) studeerde in 2007 cum laude af in de vakken zang, koordirectie en piano aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede.
Als (gospel)zangeres treedt ze op door heel Nederland met band, met koren of als gastsolist bij verschillende orkesten. Ook heeft ze haar eigen programma waarbij ze zichzelf begeleidt op piano en verleent ze als solist haar medewerking aan TV- en radio-uitzendingen. Zo was zij o.a. te zien en te horen in 'De Verandering' en 'Nederland Zingt'. Daarnaast maakt zij deel uit van Gospel Boulevard, hét blackgospelkoor van Nederland. Ook wordt Diane regelmatig gevraagd als backing vocal tijdens concerten of studio-opnames.

 

Diane is daarnaast actief als dirigent en pianist. Op dit moment is ze vaste dirigent van popkoor Lovely Voices en Pop 2 Go van de Kaliber Kunstenschool in Enschede, gospelkoor Desire uit Hoofddorp, gospelkoor Rejoice uit Bunschoten en Popkoor Premiere Amersfoort (Prestige Vocal Groups). Sinds 2003 dirigeert ze jaarlijks het koor van School of Performing Arts tijdens een zomermuziekweek voor jongeren uit heel Nederland.

 

Diane verzorgt regelmatig workshops (gospel)zang en bandcoaching voor scholen, verenigingen, bedrijven, kerken en voor speciale gelegenheden als managementtrainingen of vrijgezellenfeesten.

 

Na haar studie is Diane vijf jaar werkzaam geweest als 1e graads docent muziek op het Twickel College in Delden. Op deze middelbare kunst- en cultuurschool gaf zij les aan alle niveaus en heeft zij projecten als het Open Podium, popbandlab en musicals opgezet en uitgevoerd.

In Amsterdam is zij voor Muziekcentrum Aslan talentscout voor basisscholen, geeft ze workshops en organiseert speciale projecten.

 

Door haar gedrevenheid, enthousiasme en passie voor muziek, heeft ze al veel mensen weten te raken en jongeren weten te interesseren voor muziek. 

1796657 750127145000054 1434704722 n-1