background

Muziekeducatie


Wil jij op jouw school een musical uitvoeren, een Open Podium organiseren of een ander muziekproject opstarten? Maar zijn er binnen de school geen mensen die hierin muzikaal en organisatorisch gezien de kar kunnen trekken? Diane heeft ruime ervaring met het verzorgen van muziekprojecten en -workshops in zowel het voortgezet, als basisonderwijs.

 

Diane was zelf vijf jaar docent muziek (1e graads) op het Twickel College in Delden. Op deze middelbare kunst- en cultuurschool gaf ze les aan alle niveaus. Hierbij was ze jaarlijks verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van het Open Podium in het Rabotheater in Hengelo. Elk jaar werd er na een auditieronde twee maanden hard gewerkt met de leerlingen, om hun act voor te bereiden en hun talenten op het gebied van zang, muziek en dans uiteindelijk live in het theater te laten zien. Daarnaast is Diane betrokken geweest bij het uitvoeren van verschillende musicals, waarbij ze de muzikale leiding en regie op zich nam en heeft ze verschillende koor- en muziekprojecten opgezet.

 

Recent werkte Diane nog mee aan het project Kinderen Maken Muziek, geïnitieerd door Prinses Máxima. Gedurende drie maanden bereidde zij haar eigen 2 HAVO/VWO-klas en vier midden- en bovenbouwgroepen van de basisschool voor op drie concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam, Sporthal de Reiger in Delden en de Stadhuishal in Hengelo.